cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

5 Year issue with Hughes Net

Senior Instructor

Re: 5 Year issue with Hughes Net

@bounceback2p

One thing that is of concern to Gwalk, possibly Aedan, and I is the statecode 14.1.1 being there so often...

That code essentially means that there are no devices connected by Wifi, nor Ethernet cable.  Is there a period of time during the day, where all your devices are disconnected?   Such as your computer being turned off, and any wireless devices being asleep?  This code should only ever come up when there are NO devices in communication with the unit.

Personal Machine: ECS B85H3-M | Intel i5 4460 | 16GB DDR3-1333 | eVGA 750Ti | Samsung 830 120GB - Server: ASUS M5A99FX Pro R2.0 | AMD FX8350 | 32GB DDR3-1600 ECC | 2x Intel Quad Gigabit NIC | IBM M5015 | 650w OCZ PSU | eVGA 710 | 26TB Storage - ChucksBasix.com
Teaching Assistant

Re: 5 Year issue with Hughes Net

That is one area to explore ... the power settings of both wired an wireless adaptors:

Power Managment.PNG

Re: 5 Year issue with Hughes Net

Yes, we've had intermittent signal and freezing.  We haven't gone down for up to a week the past couple weeks.

Re: 5 Year issue with Hughes Net

We don't have any Wi-Fi hooked up. We haven't connected our router for quite a while now leaving everything as connected by the installer in April. Our modem is always on and never disconnected. As far as sleep mode, we have shut that off during all this so to give as best results as we can to figure this problem out. Our computer is always on as is the modem.

Senior Instructor

Re: 5 Year issue with Hughes Net

@bounceback2p

 

Just for future reference.  When you reply to a certain post, it's a good idea to either type the person's name that you are replying to, like the following...

 

bounceback2p, 

 

Such and such and such....

 

Or, you can type the @ symbol, and a list of the names of the people who have replied in the thread will pop up.  You can then click on the name and use that, like I did at the beginning of this reply.  This is what you will see when you type the @ symbol....

 

Capture.JPG

 

 

This way the intended person knows you were posting to them.  If it's just an additional post to everyone, then you don't need to do that.  

 

It just makes it more clear as sometimes posts that are directed at a specific person may be assumed by a different person that it is directed at them.  Naming the target person allays that confusion.   

 

 


AMD FX-6100 | Samsung 250GB 840 EVO SSD | Western Digital Blue 500GB HDD | 16GB DDR3-1866 | EVGA Geforce GTX 550ti | Windows 10 Pro 64-bit

Re: 5 Year issue with Hughes Net

@GabeU  Thanks for the info. Still new to all this and any advice is happily accepted. Thanks again and it does work LOL.

Re: 5 Year issue with Hughes Net

Here's the results for the speed test this morning. Will keep at it until something is figured out. Thanks to all again for your assistance. http://testmy.net/quickstats/bounceback2p

 


Auto-Refresh
 


Advanced Menu
 
SAI
2014428 (0x1ebcdc)
ESN
12123597
Diagnostic Code
0000-0000-0000-0005
Current State Code
0.0.0
Last Error State Code
14.1.1
Time since Recovery(d.h:m:s)
0.1:13:0
System State Code Monitor
State Code Transitions Total Duration(s) Start Time End Time Terminal Downtime
11.2.1 3265508/11/2017 02:08:0908/11/2017 02:13:140.1688%
11.2.2 6123008/12/2017 00:40:1808/12/2017 00:43:480.0782%
11.2.5 337008/04/2017 20:18:4908/04/2017 20:21:340.0235%
11.3.1 1115808/12/2017 00:43:4808/12/2017 00:43:580.0100%
12.1.9 217108/04/2017 22:21:2908/04/2017 22:21:440.0109%
12.3.1 21808/11/2017 02:06:0708/11/2017 02:06:180.0011%
14.1.1 10095780808/12/2017 09:49:5608/12/2017 10:41:0560.8877%
20.1.1 150151108/08/2017 02:32:3508/08/2017 02:32:440.0961%
20.2.1 57608/04/2017 20:21:4408/04/2017 20:21:500.0048%
21.1.4 11008/04/2017 20:21:5008/04/2017 20:22:000.0006%
21.1.5 11608/04/2017 22:12:5408/04/2017 22:13:100.0010%
23.1.1 43108/11/2017 22:24:0308/11/2017 22:24:110.0020%
30.3.4 5161907/30/2017 15:15:0307/30/2017 15:25:020.1029%

 
 

Percent Time Spent in State (Since Startup)
 
 

Re: 5 Year issue with Hughes Net

@GabeU@Gwalk900@C0RR0SIVE@AedanHere are the results of tonights tests. This is from Testmy.  http://testmy.net/quickstats/bounceback2p

 

This is the Hughes SCC at the same time.

 

Auto-Refresh
 


Advanced Menu
 
SAI
2014428 (0x1ebcdc)
ESN
12123597
Diagnostic Code
0000-0000-0000-0005
Current State Code
0.0.0
Last Error State Code
14.1.1
Time since Recovery(d.h:m:s)
0.0:1:47
System State Code Monitor
State Code Transitions Total Duration(s) Start Time End Time Terminal Downtime
11.2.1 3265508/11/2017 02:08:0908/11/2017 02:13:140.1637%
11.2.2 6123008/12/2017 00:40:1808/12/2017 00:43:480.0758%
11.2.5 442008/12/2017 21:45:4508/12/2017 21:46:350.0259%
11.3.1 1222808/12/2017 21:46:3508/12/2017 21:48:050.0141%
12.1.9 217108/04/2017 22:21:2908/04/2017 22:21:440.0105%
12.3.1 21808/11/2017 02:06:0708/11/2017 02:06:180.0011%
14.1.1 10396705508/13/2017 01:02:4608/13/2017 01:25:5059.6253%
20.1.1 150151108/08/2017 02:32:3508/08/2017 02:32:440.0932%
20.2.1 57608/04/2017 20:21:4408/04/2017 20:21:500.0047%
21.1.4 11008/04/2017 20:21:5008/04/2017 20:22:000.0006%
21.1.5 11608/04/2017 22:12:5408/04/2017 22:13:100.0010%
23.1.1 43108/11/2017 22:24:0308/11/2017 22:24:110.0019%
30.3.4 7215908/12/2017 18:26:0608/12/2017 18:30:060.1331%

 
 

Percent Time Spent in State (Since Startup)
 
 We are about ready to give up. This is the same as its always been. Run test after test and nothing comes of it only promises unfulfilled. If we had another option for internet in our area, we'd been gone long time ago. But since we don't, we're stuck and just have to deal with it. Thanks to all who have tried to helped. We'll see for a couple more days IF anything comes of this from corporate or our credits we've been promised. Not holding our breath though.
Highlighted
Senior Instructor

Re: 5 Year issue with Hughes Net


bounceback2p wrote:

We don't have any Wi-Fi hooked up. We haven't connected our router for quite a while now leaving everything as connected by the installer in April. Our modem is always on and never disconnected. As far as sleep mode, we have shut that off during all this so to give as best results as we can to figure this problem out. Our computer is always on as is the modem.


Is your computer directly connected to the HT2000w?  It's not going through any other devices what so ever, such as a network switch or Hub?

What's the exact model of your computer?

Personal Machine: ECS B85H3-M | Intel i5 4460 | 16GB DDR3-1333 | eVGA 750Ti | Samsung 830 120GB - Server: ASUS M5A99FX Pro R2.0 | AMD FX8350 | 32GB DDR3-1600 ECC | 2x Intel Quad Gigabit NIC | IBM M5015 | 650w OCZ PSU | eVGA 710 | 26TB Storage - ChucksBasix.com

Re: 5 Year issue with Hughes Net

@C0RR0SIVE  Our computer is hooked up direct to the modem. There is nothing else hooked up....no router, no network nor HUB.

 

We have a HP Pavilion 23 with a 23 inch diagonal screenwith full HD IPS display. 64 bit with 20GB of memory. Hope this is the information you were asking for.