HughesNet Community

Latency highly variable but bad for simple browsing - several seconds regularly

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
RandyPAlex
New Poster

Latency highly variable but bad for simple browsing - several seconds regularly

 

My speeds seem to be quite good but the latency is CRAZY bad. I ran latency tests on testmy.net. I'm not into gaming or anything, and preloading of streaming usually is sufficient with the high bandwidth (previous ISP was 1Mbps on a good day), but the latency is killing me for simple browsing. I even had a reply that Hughesnet is not responding it was so bad. I'm new with HN so I'm assuming there is something that can be adjusted in my modem to help with this. The following graphs were taken while connected by ethernet cable to the modem and my wifi disabled. This is just not right, right??

 

Speeds seem to be quite good but the latency is CRAZY bad. I ran latency tests on testmy.net. I'm not into gaming or anything, and preloading of streaming usually is sufficient with the high bandwidth (previous ISP was 1Mbps on a good day), but the latency is killing me for simple browsing. I even had a reply that Hughesnet is not responding it was so bad. I'm new with HN so I'm assuming there is something that can be adjusted in my modem to help with this. The following graphs were taken while connected by ethernet cable to the modem and my wifi disabled. This is just not right, right?? PLEASE say there is something that can be done.

RA_latency_201912161913.PNGRA_latency_201912161911.PNGRA_latency_graphs_20191216_1922.png

60 REPLIES 60