cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

New installation not working correctly

Distinguished Professor III

Re: New installation not working correctly

Do you know how to ping sites and how to run tracerts?  Those sometimes give you some information on what's happening in the pathways between your site and another server. 

Freshman

Re: New installation not working correctly

of course not, don't know how to do squat , but am getting a crash course and taking notes
Distinguished Professor III

Re: New installation not working correctly

No worries. It's a steep learning curve, imo. But you learn a lot here. I sure did. 

 

stugguls wrote:
of course not, don't know how to do squat , but am getting a crash course and taking notes

 

Freshman

Re: New installation not working correctly

https://testmy.net/quickstats/Stugguls Speeds look great to me, streaming doesn't work still very often but occasionally it does, resolution stinks, but is ok occasionally, buffering is on all sites and at times the site cannot be watched even at lousey resolution. I'm in WA state almost ground 0 for covid, lots of folks at home here, sitting on their butts playing with puters, so that might be the deal. I'll test with another puter when I get a chance but don't think that is the issue
Distinguished Professor III

Re: New installation not working correctly

Your speeds are excellent, and I think you've hit the nail on the head:  Lots of people home, everyone wants to stream, and there's a whole lot of stress on the system.  Add to that the deprioritisation of streaming in favour of business and learning platforms, and you got a perfect storm.  You may not be able to stream properly for a while. 

 

I don't think it's your computers, to be honest. 

 

Hope you're staying safe and healthy!  

 

stugguls wrote:
https://testmy.net/quickstats/Stugguls Speeds look great to me, streaming doesn't work still very often but occasionally it does, resolution stinks, but is ok occasionally, buffering is on all sites and at times the site cannot be watched even at lousey resolution. I'm in WA state almost ground 0 for covid, lots of folks at home here, sitting on their butts playing with puters, so that might be the deal. I'll test with another puter when I get a chance but don't think that is the issue

 

Distinguished Professor IV

Re: New installation not working correctly

@stugguls 

 

Your overall service speeds look quite good.  But again, the streaming issue is very likely related to the prioritization policy that's currently in place due to high system load.


Ryzen 5 3400G | MSI B450M Pro-M2 MAX | 16GB Corsair Vengeance DDR4 3000 | XPG SX8200 Pro 512GB NVMe | Windows 10 Pro
Freshman

Re: New installation not working correctly

I was staying at my other home for the last week with fiber and there is nothing better, back in the woods with satellite now, but it seems to be a bit better, still buffering and fuzzy. I'll deal with it for now and see if it gets better in time.