cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Phone is dead

New Poster

Phone is dead

My phone is dead, but I do have internet. On my ATA, phone 1 is not lit up. I've tried unplugging everything and replugging it in...still nothing. Any suggestions?

18 REPLIES 18
Moderator
Moderator

Re: Phone is dead

Hi Lori0816,

 

Thanks for posting and welcome to the community! I'd like to gather more information and troubleshoot to help address your concerns.

 

While the Phone 1 LED is off, are the Power and Internet LEDs lit?

 

Unplug the power cord from the power brick to your HT1100's modem, let's leave this unplugged for at least 30 seconds. 

 

Power down the computer/laptop that's connected to the ATA.

 

Then unplug the power cord from the ATA, let's also leave this unplugged for at least 30 seconds. 

 

In the meantime, please check these cables:

 

Ensure the phone jack is securely plugged into the Phone1 port in the back of the ATA.

 

Ensure the other end of the phone jack is securely plugged into your phone's base set.

 

Ensure that one end of an ethernet/LAN cable is secured to the ATA's blue Internet port, while the other is secured to the LAN port on your HT1100 modem.

 

Ensure that one end of another ethernet/LAN cable is secured to the ATA's yellow Ethernet port, while the other is secured to the LAN port on your computer.

 

After at least 30 seconds have elapsed since you unplugged the power cords, first replug the power cord into the power brick of your modem.

 

Power on the computer/laptop.

 

Finally, replug the power cord into the  ATA.

 

Please let me know which ATA LEDs light up.

 

Your cooperation, patience, and understanding are much appreciated.

 

Thanks,
Liz

Did my post answer your question? Accept as Solution to help others find it faster.--------------------------------->

New Poster

Re: Phone is dead

Hi Liz,
I did everything you said, and still the only LED's lit on the ATA is the power and Internet....and the internet one is blinking. However, the phone 1 is still not lit.
Thanks,
Lori

Moderator
Moderator

Re: Phone is dead

Thanks for checking, Lori. I'm shipping you our newer ATA model from Innomedia. You don't have to return your Cisco ATA to us. The box should include setup instructions which can also be found online here.

 

The ATA should arrive in a few days, so please let me know how it works out for you.

 

Thanks,
Liz

Did my post answer your question? Accept as Solution to help others find it faster.--------------------------------->

New Poster

Re: Phone is dead

Ok...thank you very much Liz. Smiley Happy

New Poster

Re: Phone is dead

Liz,

I received the new ATA....but I'm totally confused. I followed the directions, but still no luck. On the new ATA, the POWER light is green, the RUN light is flashing red, and the WAN light is flickering yellow. Also, I had a wireless router hooked up before, but I left it disconnected like the directions said. I waited the required time...and much longer...but still no luck. Please advise on what to do.

Thanks.

Moderator
Moderator

Re: Phone is dead

Hi Lori,

 

Thank you for this information, I'm currently investigating and will post back once I have any news or additional questions.

 

Your cooperation, patience, and understanding are much appreciated.

 

Thanks,
Liz

Did my post answer your question? Accept as Solution to help others find it faster.--------------------------------->

Moderator
Moderator

Re: Phone is dead

Hi Lori,

 

Please visit this site and follow the steps to activate your new ATA:

 

http://voice.hughesnet.com/activation/index.cfm

 

Please let me know how it goes and if you get the dial tone once activated.

 

 

 

Thanks,
Liz

Did my post answer your question? Accept as Solution to help others find it faster.--------------------------------->

New Poster

Re: Phone is dead

Hi Liz,

I went to the site, but it said the ATA was already activated. I tried to connect the ATA again...the LAN light on the modem won't light up until I plug in the router...but the directions say not to plug in the router until AFTER all the modem lights and ATA lights (power, run, wan, lan) are on. Never-the-less, I have internet...but the phone is STILL dead.

Moderator
Moderator

Re: Phone is dead

Can you please post the Innomedia's MAC address so I can confirm that's the same in our system?

 

Thanks,
Liz

Did my post answer your question? Accept as Solution to help others find it faster.--------------------------------->