cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Reocurring issue with Social club app for GTA 5

New Member

Re: Reocurring issue with Social club app for GTA 5

New Member

Re: Reocurring issue with Social club app for GTA 5

Just sum information one is fourn show multiple people have this problem the other is about connection. I personally noticed trouble with my upload with haughes net over year ago went from over 800kbps 400 and under battled and faught with your company to get it working at that 800kbs had teach support teaches at house at never seen 500kbps in over year. The game use to be playable at under 100kbps upload
Sophomore

Re: Reocurring issue with Social club app for GTA 5

Upload is fine but my download is rather slow. Never noticed since browsing is good.

http://testmy.net/db/nZfS9MumA

http://testmy.net/db/3wtpmFl1f

Sophomore

Re: Reocurring issue with Social club app for GTA 5

Turn off web acceleration and it gets a little better but still slow.

http://testmy.net/db/VukYUJvbj.5lGe1qK4y

Distinguished Professor III

Re: Reocurring issue with Social club app for GTA 5

Bob,

Make sure when you do speed tests at testmy.net you use the 12MB manual size for downloads and the 2MB manual size for uploads.  It would also be a good idea to create an account at testmy.net and do your tests under that account so it can keep a running tally of tests in case your speed needs to be addressed by the reps in the future. 

Also, make sure that you are connected directly to the modem when doing speed tests.  No router. 

If you have Windows 10, your system might be updating as some updates were just released sometime yesterday. 


AMD FX-6100 | Samsung 250GB 840 EVO SSD | Western Digital Blue 500GB HDD | 16GB DDR3-1866 | EVGA Geforce GTX 550ti | Windows 10 Pro 64-bit
Moderator
Moderator

Re: Reocurring issue with Social club app for GTA 5

Hi Bob,

Thanks for clarifying. I don't have any games to test the game client in RSC, so I won't be able to try reproducing your experience. However, I'm curious if you can run your game via Steam instead:
http://store.steampowered.com/about/

The steam client is only 1.5 MB, and once you have that, you can add your current copy GTA 5 to it so you can launch it via Steam instead of RSC, which is currently a challenge.

Here's how to add your game to Steam:
  1. Launch Steam.
  2. Click the Games menu, choose Add a Non-Steam Game to My Library.
  3. Browse for games on your computer or put a check next to the game(s) you wish to add to the Library.
  4. Click Add Selected Programs.
Please let me know if this works.

Thanks,
Liz

Thanks,
Liz

Did my post answer your question? Accept as Solution to help others find it faster.--------------------------------->

Highlighted
Sophomore

Re: Reocurring issue with Social club app for GTA 5

I wish it was that easy.I have steam with lots of games and they all work fine. I would have to purchase a new key to be able to play it and then download the entire game again through steam .If you add a previously installed game to library it just gives you a new shortcut but still goes through original DRM.
Moderator
Moderator

Re: Reocurring issue with Social club app for GTA 5

Hi Bob, 

I don't mean for you to re-download or re-purchase the game to play in Steam, that doesn't happen when you add a non-Steam game to Steam.

https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=2219-YDJV-5557

I'm just curious if this would make a difference in accessing the game.

-Liz

Thanks,
Liz

Did my post answer your question? Accept as Solution to help others find it faster.--------------------------------->

Sophomore

Re: Reocurring issue with Social club app for GTA 5

I tried but it didn't work. Same error.
New Poster

Re: Reocurring issue with Social club app for GTA 5

Good morning Bob,

Thanks for trying and letting me know what happened. I can escalate your case to an engineer to see if there's anything we can do to help.

To recap (this is what I'll send to the engineers):

-Rockstar game client times out after launch
-issue started around July 5
-works on non-HughesNet connection
-issue persists while connected directly to modem
-issue persists whether Web Acceleration is enabled or not
-issue persists after browser cache
-issue persists when launched via Steam

The last thing I want to report with certainty is whether powercycling the modem makes a difference. Just unplug the modem's power cord from the power brick and replug after 30 seconds. Let me know if that helps.

Thanks,
Liz