cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Slow upload due to uplink errors, 12.1.12 error code, and multiple diagnostic codes

Sophomore

Slow upload due to uplink errors, 12.1.12 error code, and multiple diagnostic codes

So we're having an issue, where we're unable to upload anything due to the uplink giving out errors, we're getting the 12.1.12 error code, and finally, we're getting multiple diagnostic codes.

 

Capture6.PNG

 

 

As you can see, the 12.1.12 error appeared, and the signal strength is good, so we shouldn't be getting this error.

 

Capture3.PNG

As you can see in the above screenshot, we got 5 Xs in the uplink, likely due to the 12.1.12 error. Even if the error didn't appear, we're still having trouble uploading to sites like youtube and mega due to the uplink errors.

 

Capture2.PNG

I did a connectivity test today, and it reported 60% packet loss.

 

Capture5.PNG

 

This is the hourly history, for some reason, we're also having problems with the DNS Acceleration[N].

 

Capture1.PNG

Finally, This is the various diagnostic codes we are getting, and yes the recent diagnostic code currently is 0000-0000-0400-0041. If someone could help us with this, this would be appreciated.

 

 Edit: I should show my testmy upload test: https://testmy.net/db/meJz6p3AZ. I don't know if this matters or not since it's 8:36 PM where we live, but I'm doing it anyways.

 

Update: I've decided to do another upload test, this one having the computer directly connected to the modem: https://testmy.net/db/oDWLUyJG8. Again, don't know if this matters or not, since it's 10:44PM currently where we live, but I decided to put it here anyway.

 

 

 

 

3 REPLIES 3
Sophomore

Re: Slow upload due to uplink errors, 12.1.12 error code, and multiple diagnostic codes

Capture.PNG

 

I'm posting the most recent currently hourly history screenshot, the uplink is still giving out problems. And I'm getting the 12.1.12 error code again currently.

Highlighted
Sophomore

Re: Slow upload due to uplink errors, 12.1.12 error code, and multiple diagnostic codes

Capture.PNG

Just did a recent connectivity test and it showed 50% packet loss.

 

Capture1.PNG

 

I did another test after that, and it showed extremely high ping. Again, I'm not sure if this matters since it's 9:43PM where we live, but I'm putting both screenshots here in case it does matter.

Sophomore

Re: Slow upload due to uplink errors, 12.1.12 error code, and multiple diagnostic codes

https://testmy.net/db/7VtfuD91r Just an update, I'm not really experiencing a problem with the upload speeds at the moment. I'm not having problems with uploading to sites like Youtube for example.

 

Capture.PNG

As you can see in the current hour history, My uplink is doing ok right now. If I have any more issues with it and the upload speeds I'll be sure to update you all later.