cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Unprofessional installation and slow download speeds

Unprofessional installation and slow download speeds

I had hughesnet installed just on October 2nd 2019 and since then had horrible speeds and service.  The installer never tested my speeds or worked with me before he left. He forced me to sign something on his device but didnt tell me what it was for.  When he was pulling out of the driveway I tested the speed and had less than 3 megs down.  Since then hughenest technical teams every time I call try to blame it on the weather or say I need to wait 2 days for a call back. I really think I need my system checked onsite by a different technician.  Below are my test results. You will see I am not getting the 25 megs down as promised. These tests were done connected directly to hughesnet router, wifi is off, and cable was tested. I also conducted constant pings to 8.8.8.8 and there were numerous time outs with super high latency.  I NEED HELP! 

MY TEST RESULTS 

Tags (1)
18 REPLIES 18
Distinguished Professor IV

Re: Unprofessional installation and slow download speeds

@BlevinsHomestea 

 

The link you gave to your test results doesn't work.  It's not clickable. 

 

Still, the reps will be able to check your system to see if anything's amiss.  If you normally don't, make sure to leave your HughesNet modem plugged in so that they can do so.


AMD FX-6100 | Samsung 250GB 840 EVO SSD | Western Digital Blue 500GB HDD | 16GB DDR3-1866 | EVGA Geforce GTX 550ti | Windows 10 Pro 64-bit
Moderator
Moderator

Re: Unprofessional installation and slow download speeds

Hi BlevinsHomestea, 

 

I'm glad you found the community, thank you for posting. As Gabe said, the link doesn't send us anywhere. Could you please try again? Please be sure you ran the tests using the 25 MB file size for the most accurate results.

 

I ran diagnostics on your site and currently everything is working normally; the HughesNet modem is getting 26.7 Mbps in download speeds. Looking forward to seeing your TestMy.Net results.

 

Your cooperation, patience, and understanding are much appreciated.

 

Thanks,
Liz

Did my post answer your question? Accept as Solution to help others find it faster.--------------------------------->

Re: Unprofessional installation and slow download speeds

Here are the results. Yes I used 25MB down for test. I also did constant ping of 8.8.8.8 and the ping failes once every 20 or 30.  This test is directly from the modem and the cable was tested good. Something is not correct. 

mm/dd/yyyy hh:mm:ssTypeTest SizeScore MbpsScore MB/sComputer IDISP / HostExtra IdentifierTest ID
         
         
10/7/2019 19:42DN25 MB2.350.292.30859E+13Unknown60------xQR8Dq6tg
10/7/2019 19:29UP3 MB0.470.062.30859E+13Unknown60------ynXvgJQo~
10/7/2019 19:28DN25 MB2.990.372.30859E+13Unknown60------13LZkHGR8
10/7/2019 19:23UP3 MB1.770.222.30859E+13Unknown60------h8Gb2~Jq2
10/7/2019 19:22DN25 MB6.180.772.30859E+13Unknown60------oVedzH8OA
10/7/2019 19:19UP3 MB2.450.312.30859E+13Unknown60------MVT36kd1M
10/7/2019 19:19DN25 MB1.490.192.30859E+13Unknown60------_AyY1ntmF
10/7/2019 19:13UP3 MB2.40.32.30859E+13Unknown60------YAg61TMHF
10/7/2019 19:13DN25 MB2.590.322.30859E+13Unknown60------gy2AAQigf
10/7/2019 19:09UP3 MB1.860.232.30859E+13Unknown60------3bUotH5fm
10/7/2019 19:08DN25 MB1.790.222.30859E+13Unknown60------PbgPdEX8O
10/7/2019 19:02DN25 MB9.051.132.30859E+13Unknown60------KArKAmNzG
10/7/2019 19:01UP25 MB2.720.342.30859E+13Unknown60------0yPP6keA~
10/7/2019 18:59DN25 MB9.961.252.30859E+13Unknown60------6~NC95zEF
10/7/2019 18:58DN25 MB7.550.942.30859E+13Unknown60------o4Kkjf-4f
Distinguished Professor IV

Re: Unprofessional installation and slow download speeds

@BlevinsHomestea 

 

Going forward, it would be best for you to create an account at testmy.net and run your tests under that account.  When tests are done in this way, your results URL can be posted, which will enable the reps/engineers to not only see the test results in one place, but also the aspects of each test, which they can't do otherwise.  The information that they will be able to see by doing this can be an important aspect in the troubleshooting of your speed issue.  


AMD FX-6100 | Samsung 250GB 840 EVO SSD | Western Digital Blue 500GB HDD | 16GB DDR3-1866 | EVGA Geforce GTX 550ti | Windows 10 Pro 64-bit

Re: Unprofessional installation and slow download speeds

Hi gabe. I did that last week. That is where these tests and results came from. Not sure why the link dont work but that is what I used.
Professor

Re: Unprofessional installation and slow download speeds

You can format the link like this:

 

https://testmy.net/quickstats/username

 

Just replace the word "username" with the username you use for Testmy.net. 

 

BlevinsHomestea wrote:
Hi gabe. I did that last week. That is where these tests and results came from. Not sure why the link dont work but that is what I used.

 

Distinguished Professor IV

Re: Unprofessional installation and slow download speeds


@BlevinsHomestea wrote:
Hi gabe. I did that last week. That is where these tests and results came from. Not sure why the link dont work but that is what I used.

If you can tell me the account name, I can find one of the tests and get the link from it and post it for you.  Or, if you sign into your testmy account and click on Results on the upper right, you'll see the URL needed in the address bar on your Results page.  It will look like the following, but with your account name, not mine, and you can copy and paste it into the reply.

 

https://testmy.net/quickstats/Gabe1972


AMD FX-6100 | Samsung 250GB 840 EVO SSD | Western Digital Blue 500GB HDD | 16GB DDR3-1866 | EVGA Geforce GTX 550ti | Windows 10 Pro 64-bit

Re: Unprofessional installation and slow download speeds

Highlighted
Distinguished Professor IV

Re: Unprofessional installation and slow download speeds


@BlevinsHomestea wrote:
https://testmy.net/quickstats/bblevins

Perfect. Smiley Happy  

 

Edit:  I just realized why I couldn't find your test results when I was searching before.  Sometimes testmy, for whatever reason, doesn't identify the provider.  I was searching through the HughesNet provider results around the times of your tests, but because testmy didn't identify your provider as HughesNet, they weren't in those results.  It does that with mine once in a while, too.  It doesn't affect the reps/engineers ability to troubleshoot or anything like that.  It's just one of those goofy things that can't really be explained, like the Platypus.  Smiley Tongue 


AMD FX-6100 | Samsung 250GB 840 EVO SSD | Western Digital Blue 500GB HDD | 16GB DDR3-1866 | EVGA Geforce GTX 550ti | Windows 10 Pro 64-bit