cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Very very poor data speeds since July when I joined. The seller rep lied to me.

New Poster

Re: Very very poor data speeds since July when I joined. The seller rep lied to me.

http://testmy.net/results - download only
New Poster

Re: Very very poor data speeds since July when I joined. The seller rep lied to me.

upload only 2mb - http://testmy.net/results
Distinguished Professor IV

Re: Very very poor data speeds since July when I joined. The seller rep lied to me.

Okay, now you've got both tests done the proper way.

Now we can go one of two ways.  If you want to, you can run some tests manually, doing them every five minutes for a total of five tests, and do that at a couple of different times a day.  If you want to do it this way, just concentrate on the download tests.  Those are the most important.  

But, if you want to run the automatic tests, I can show you how.  I can post the page to show you how it must be set up, to a T.  And you MUST be signed in when these tests are run.

Let me know which you would rather do.  Continue with manual download tests or run some automatic tests?    

AMD FX-6100 | Samsung 250GB 840 EVO SSD | Western Digital Blue 500GB HDD | 16GB DDR3-1866 | EVGA Geforce GTX 550ti | Windows 10 Pro 64-bit
New Poster

Re: Very very poor data speeds since July when I joined. The seller rep lied to me.

Let me run with manual tests that  I know how to do now......I'll get the test run tomorrow starting in the morning.
Distinguished Professor IV

Re: Very very poor data speeds since July when I joined. The seller rep lied to me.

Okay.  Better luck tomorrow.  And always remember, no one knows this stuff the first time they do it.  EVERYONE has to learn it for the first time, so you aren't alone.   Good luck.  
  
 

AMD FX-6100 | Samsung 250GB 840 EVO SSD | Western Digital Blue 500GB HDD | 16GB DDR3-1866 | EVGA Geforce GTX 550ti | Windows 10 Pro 64-bit
New Poster

Re: Very very poor data speeds since July when I joined. The seller rep lied to me.

here are the results of 3 sets of tests today - today's test start at 8:42:27 - 

laptop was direct wired to modem using 12MB download file and 2 MB upload file - between tests I was randomly testing videos from Youtube and Facebook - each video staggering and starting repeatedly. I plan to run tests again tonight at 9:00 est

New Poster

Re: Very very poor data speeds since July when I joined. The seller rep lied to me.

My CFO (the wife) wanted me test at 8:00pm est instead of 9:00 - so here are the results:

New Poster

Re: Very very poor data speeds since July when I joined. The seller rep lied to me.

here is the link to all of today's test results. I will stay logged on at least until midnight

http://testmy.net/quickstats/jthill3
New Member

Re: Very very poor data speeds since July when I joined. The seller rep lied to me.

I see results on download which are much worse than expected, and also results which are much better than promised.  This suggests to me that your setup is good, or it seems unlikely that really good downloads could exist at anytime if it was bad.  Instead, this suggests that Hughes system bandwidth is choked at certain times of the day.

Your upload speeds are marginal at all times.  To me, this suggests a slight tweak in dish alignment, maybe.

I haven't seen any results on ping, which really is quite a strong factor in "responsiveness".  Some other posts have shown some interesting variations on ping response depending upon which transponder which is a Hughes issue

.

New Poster

Re: Very very poor data speeds since July when I joined. The seller rep lied to me.

Thanks for looking the data over. Earlier in the day when Download rates were in the 20's, as I noted, no videos would play smoothly which leads me to think that download rates are not consistent (at least at my house)......