HughesNet Community

Why is my up load and down load speed so slow?

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Leona Todd
New Member

Why is my up load and down load speed so slow?

Why is my up load and down load speed so slow? What is happening to your service? I can't call you people because I have lost my voice. This has been very poor service for about a week now. I am trying to watch short videos on Face book and they start and stop waiting to load. You all did have this fixed and I was very happy about it. I am not happy the problem came back. Please fix your service. Leona Todd
30 REPLIES 30
Chris6
New Member

Solar flares
Leona Todd
New Member

From what I found out there was no solar flares yesterday! Sorry feel like something else is going on.
Leona Todd
New Member

Thank You any way!
CharlesMcCool
New Poster

Leona if you could post a resent case number or the serial number from the label on the back or the bottom of the modem then the Mods can run remote diag. and see what the problem is. just dont post you SAN
Liz
Moderator
Moderator

Hi Leona,

Welcome to the community and thank you for your post. We were able to find your account based on your community profile information, so we'll run remote diagnostics on your site to check the HughesNet equipment and ability to communicate with the satellite. We'll post back once we have an update for you.

To help us address your concern, please connect your computer directly to the modem and run some speed tests for us to evaluate. Please run a set of 5 speed tests 3 times over the course of a 24 hour period for us to properly evaluate your speeds. Your patience and cooperation is appreciated, and we look forward to hearing back from you.

Speed test: http://consumer.performancetests.hughesnet.com

Thanks,
Liz
If you have a tech or billing question and need help, please start a new thread in the appropriate board. Unsolicited Private Messages may not get replies.

Slow performance? Click me!

Leona Todd
New Member

Model HT 1100
S/N  B3 0010058359 AC
P/N 1503568-003
Leona Todd
New Member

I have been checking my speed as requested. Up Load is slower than the Down Load.
CharlesMcCool
New Poster

Leona you have a HT1100 correct?
Leona Todd
New Member

Yes and I didn't find Signal Strength and the Normalized Power Word.
Leona Todd
New Member

09/24/2014 00:26:41
9589
1054
09/24/2014 00:26:03
9378
946
09/24/2014 00:25:20
9459
1219
09/24/2014 00:24:43
9132
1099
09/24/2014 00:24:02
9462
1149
09/24/2014 00:23:22
9503
904
09/24/2014 00:22:40
9634
1048
09/24/2014 00:21:59
7926
1080
09/24/2014 00:21:18
9462
877
09/24/2014 00:20:34
8975
899
09/24/2014 00:19:55
8511
912
09/24/2014 00:19:09
7871
889
09/23/2014 21:13:03
6345
831
09/23/2014 21:12:00
2596
874
09/23/2014 21:10:53
3627
953
09/23/2014 21:09:47
4730
684
09/23/2014 21:08:49
8537
662
09/23/2014 21:07:30
7926
810
09/23/2014 21:06:39
7968
651
09/23/2014 17:14:04
6481
1028

The speeds are looking a lot better. I will check them again tomorrow evening. It is past my bed time. Thanks for everything. If it still is slow I will send you another email.
CharlesMcCool
New Poster

Sorry Leona I saw this was posted under the HN9000 and posted the comment about those settings before I saw you actually have a HT1100 thats why I deleted it. the HT1100 does not have those readings in the same place.
Liz
Moderator
Moderator

Hi Leona,

Thank you for running the speed tests. So far, your speeds are as expected of your plan. Since you are connecting directly to the modem to perform the speed tests, does the performance change once you reconnect your router? In looking at your remote diagnostics, we think you may want to have a look at your router and router settings. Keep in mind that distance between your device and the router can affect speeds, as well as router settings. If you post your router model, we can help find some resources for your reference.

Thanks,
Liz
If you have a tech or billing question and need help, please start a new thread in the appropriate board. Unsolicited Private Messages may not get replies.

Slow performance? Click me!

Leona Todd
New Member

That's OK! I made a mistake HN9000 was the one I had before this one.
Leona Todd
New Member

Here is my speeds now.Date/TimeDown(kbps)Up(kbps)09/24/2014 13:45:55
9506
1101
09/24/2014 13:45:17
9132
1196
09/24/2014 13:44:28
8171
1275
09/24/2014 13:43:45
4394
1048
09/24/2014 13:43:06
9462
1104
09/24/2014 13:42:28
8504
1219

If they stay in this range. I won't have any problem. Video's down load good without stopping. We will see how it goes. OK! Thank you for your help.
CharlesMcCool
New Poster

Ive made a few myself from time to time. lol
Liz
Moderator
Moderator

Good to hear, Leona. We're here if you need any assistance.

Thanks,
Liz
If you have a tech or billing question and need help, please start a new thread in the appropriate board. Unsolicited Private Messages may not get replies.

Slow performance? Click me!

robinfmr
New Member

you can check mine out to while your at because my connection speed is .017 and I'm paying too much for This. 
Can't stream at all and when I do it uses up all of my data because it is always starting over and over.  I watched three shows on netflix and used up half my data for a month.
BirdDog
Assistant Professor

robinfmr, do not stream Netflix in HD, only SD or low definition. You are most likely over your allowance.

This is a 2 year old thread, please start your own new post if wanting further help.
Chris Patten
New Member

Stream via satellite???. ....ROTFLMAO! How much do you want to spend. Simple fix... open wallet, buy tokens and grab your ankles
GabeU
Distinguished Professor IV

Stream via satellite???. ....ROTFLMAO! How much do you want to spend. Simple fix... open wallet, buy tokens and grab your ankles
You can stream, within reason.  People stream in SD and LD.  700MB/HR and 300MB/HR, respectively.   

Ryzen 5 3400G | MSI B450M Pro-M2 MAX | 16GB Corsair Vengeance DDR4 3000 | XPG SX8200 Pro 512GB NVMe | Windows 10 Pro