cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Anybody else on beam 51 seeing slow speeds?

Highlighted
Sophomore

Anybody else on beam 51 seeing slow speeds?

I"ve been experiencing slow speeds on beam 51 for several weeks. 

 

17 REPLIES 17
Highlighted
Associate Professor

Re: Anybody else on beam 51 seeing slow speeds?

It's pretty much a system wide thing tonight... Everyone I know on several different beams are reporting horrible speeds... Even I am seeing some craptacular speeds tonight.

Highlighted
Distinguished Professor IV

Re: Anybody else on beam 51 seeing slow speeds?

Beam 51 here, and though the considerable slowdown tonight is somewhat expected, I, too, have noticed that the peak usage slowdowns are becoming much more pronounced as of late.  For the last month or so it's been quite low at tmes, though because I don't stream it hasn't been all that noticeable.    

 

Tonight...

FDPRQ2dLj.png 

 

Previous (16th, 18th & 23rd)...

12-16.png12-18.png12-23.png 

 

With this said, it isn't always this bad, and I do get some higher speeds, too.  I think I'm going to start testing on a more regular basis in the evenings, though.  

 

 

Edit:  @Oliver, if you would like to start keeping a tally of your speeds for troubleshooting purposes, you should create an account at testmy.net and run the tests while signed into that account.  Also, make sure to use the manual 25MB test size (no auto tests) and run the tests with a single device connected directly to the modem with a LAN cable.  You should also disable the WiFi in the HT2000W while performing the speed tests.  If you don't know how to do that, the instructions for doing so are in the section titled, "How do I manage my built-in Wi-Fi modem?" in this PDF.  If you're running the tests for your own knowledge, you don't need to do any of this (though you should still use the 25MB test size), but if you would like the reps to look at the problem they'll need the tests run in this way.  


Ryzen 5 3400G | MSI B450M Pro-M2 MAX | 16GB Corsair Vengeance DDR4 3000 | XPG SX8200 Pro 512GB NVMe | Windows 10 Pro
Highlighted
Sophomore

Re: Anybody else on beam 51 seeing slow speeds?

Well i did some more tests. Here are the results. Hope there is some solution as this is pretty much unaccepable.

https://testmy.net/stats/?&t=u&d=12252017&x=10&l=25&q=Oliver1

Tags (1)
Highlighted
Sophomore

Re: Anybody else on beam 51 seeing slow speeds?

I've done some more test. Here are the results. It takes a considerable amout of time using 3 or 6 meg test, can't imagine how long the requested 25 meg file woul take.

 

https://testmy.net/stats/?&t=u&d=12262017&x=10&l=25&q=Oliver1

Tags (1)
Assistant Professor

Re: Anybody else on beam 51 seeing slow speeds?

That is seriously bad, however I'm still on the Gen4 satellite and plan.

 

RqHaCeYJL

Highlighted
Distinguished Professor IV

Re: Anybody else on beam 51 seeing slow speeds?

z47wnivho.png


Ryzen 5 3400G | MSI B450M Pro-M2 MAX | 16GB Corsair Vengeance DDR4 3000 | XPG SX8200 Pro 512GB NVMe | Windows 10 Pro
Highlighted
Sophomore

Re: Anybody else on beam 51 seeing slow speeds?

Would it be possible for Hughesnet to respond to my post? Any information would be appreciated.

Thanks!

Highlighted
Sophomore

Re: Anybody else on beam 51 seeing slow speeds?

Bumping this up to see if Hughesnet will reply

Tags (1)
Highlighted
Distinguished Professor IV

Re: Anybody else on beam 51 seeing slow speeds?

@Oliver

 

If you would like to receive some help with this issue please run some tests using the protocol laid out in my above post. 


Ryzen 5 3400G | MSI B450M Pro-M2 MAX | 16GB Corsair Vengeance DDR4 3000 | XPG SX8200 Pro 512GB NVMe | Windows 10 Pro