cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Hughesnet SW Buggy

Freshman

Hughesnet SW Buggy

Has anyone noticed massive bandwidth drains? Anywhere from 10 to 22 percent in a single day. I had power OFF to my modem and computers for a full 4 days and still lost bandwidth. So it looks like the monitoring SW can't handle Zero use and deducts bandwidth not used. 

11 REPLIES 11
Freshman

Re: Hughesnet SW Buggy

To be clear I'm not saying it was intentional. But after 40 years as an Advisory Systems Analyst something is hokey with the calculations. And my 4 day power-off really indicates flacky calculations.

Distinguished Professor III

Re: Hughesnet SW Buggy

If you'd like to address the issue, you should post in the Tech Support section.  A modem isolation test will need to be run, or at least some form of it.  That way they can verify the screen shots to the power off and power on to show that you have lost data.  

 

For myself, I power my modem off every evening and I've never experienced any data loss.  Have done so since getting HughesNet in Dec 2004.   


AMD FX-6100 | Samsung 250GB 840 EVO SSD | Western Digital Blue 500GB HDD | 16GB DDR3-1866 | EVGA Geforce GTX 550ti | Windows 10 Pro 64-bit
Freshman

Re: Hughesnet SW Buggy

I have the dates the circuit breaker was off and the HughesNet usage chart show bandwiidth dropping each and every day with the power off. That's a sufficient test. I have had Dish and Wildblue prior and never had a bandwidth drain like this 10-22% in a day for email and downloading bank statements. I power off whenever I'm not using.

Senior Instructor

Re: Hughesnet SW Buggy

Sounds like there's a technical problem that needs to be brought up in the TECHNICAL SUPPORT group.

You won't get any help here, as this is GENERAL DISCUSSION - NOT FOR TECHNICAL SUPPORT - clearly stated.


* Disclaimer: I am a HughesNet customer and not a HughesNet employee. All of my comments are my own and do not necessarily represent HughesNet in any way.
Honorary Alumnus

Re: Hughesnet SW Buggy

Oh Boy!

The software is not "buggy". What does seem to have a bug is your understanding of the way usage is tabulated.

Considering that the Hughes modem caches data used and then reports that data during sync cycles how do you you expect to have accurate data displays when you power off the modem?

 

Read my replies on page 7 of this topic:

https://community.hughesnet.com/t5/Tech-Support/Rapid-data-drain-during-second-half-of-data-cycle/td...

 

Distinguished Professor III

Re: Hughesnet SW Buggy


@rgallenjr wrote:

I have the dates the circuit breaker was off and the HughesNet usage chart show bandwiidth dropping each and every day with the power off. That's a sufficient test. I have had Dish and Wildblue prior and never had a bandwidth drain like this 10-22% in a day for email and downloading bank statements. I power off whenever I'm not using.


I though the alleged data loss was while the power was off.  


AMD FX-6100 | Samsung 250GB 840 EVO SSD | Western Digital Blue 500GB HDD | 16GB DDR3-1866 | EVGA Geforce GTX 550ti | Windows 10 Pro 64-bit
Freshman

Re: Hughesnet SW Buggy

The HughesNet usage chart shows bandwidth use each of the 4 days the power was off.

Freshman

Re: Hughesnet SW Buggy

You need reading comprehension before you insult strangers sport.

Freshman

Re: Hughesnet SW Buggy

Original post was asking if ANYONE was having the same problem, wasn't asking for Technical Support..