cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Slow or absent signals

Highlighted
New Poster

Slow or absent signals

I have been trying to figure out why it seems like I am loosing signal or it slows way down at times. I have the HF1000 unit and have read through the Tech Forum and seems like several people have been having the same problems. It dosen't seem like it's any certain web site or type of technology hooked to it. Is there anything on your end that you could check to see if you have a problem? I have checked both the wireless router and the HughesNet software, they say everything is working properly, yet at times it seems like the signal just gets shut off.

 

thanks

Jim

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Distinguished Professor IV

Re: Slow or absent signals

@jimpamwells

 

I'll tag the reps for this thread because they are probably going to at least want to replace your modem.  I'm not 100% positive on this, but those HT1000 modems are fairly old and a bit "twitchy".  

 

@Liz @Amanda

 

 


AMD FX-6100 | Samsung 250GB 840 EVO SSD | Western Digital Blue 500GB HDD | 16GB DDR3-1866 | EVGA Geforce GTX 550ti | Windows 10 Pro 64-bit
15 REPLIES 15
Distinguished Professor IV

Re: Slow or absent signals

@jimpamwells

 

I'll tag the reps for this thread because they are probably going to at least want to replace your modem.  I'm not 100% positive on this, but those HT1000 modems are fairly old and a bit "twitchy".  

 

@Liz @Amanda

 

 


AMD FX-6100 | Samsung 250GB 840 EVO SSD | Western Digital Blue 500GB HDD | 16GB DDR3-1866 | EVGA Geforce GTX 550ti | Windows 10 Pro 64-bit
New Poster

Re: Slow or absent signals

Thanks, I'll wait to see what there reply is.

Moderator
Moderator

Re: Slow or absent signals

Hi jimpamwells,

 

Thanks for posting and welcome to the community! We can certainly help address your concerns so I pulled up your account to run diagnostics and from what I can see, the HughesNet equipment is working normally, including your HT1100.

 

So we can begin addressing your speed concerns, please create a testmy.net account and run 3 tests when you experience a slow down. Post your test results link here in your thread.

Please keep in mind that Hughesnet will only accept testmy.net and the official Hughesnet speed test results. Tests from other sites like speedtest.net are not accepted due to the compression technologies and latency that satellite deploys.

Most important points to remember during this test:
-do the tests while directly connected to the HughesNet modem with a LAN cable (NO third party Router or Wireless devices can be used)
-use the 12MB size download test file ONLY if on Gen4 Service Plan
-space each test at least 5 minutes apart
-post your results URL here, it may look something like http://testmy.net/quickstats/C0RR0SIVE


For a more in depth guide on running the tests, please visit: http://customer.kb.hughesnet.com/Pages/7001.aspx

 

Your cooperation, patience, and understanding are much appreciated.

 

Thanks,
Liz

Did my post answer your question? Accept as Solution to help others find it faster.--------------------------------->

Distinguished Professor IV

Re: Slow or absent signals

Eek.  I should have verified which modem it was, just to be sure.  Smiley Sad 


AMD FX-6100 | Samsung 250GB 840 EVO SSD | Western Digital Blue 500GB HDD | 16GB DDR3-1866 | EVGA Geforce GTX 550ti | Windows 10 Pro 64-bit
New Poster

Re: Slow or absent signals

Are you asking me a question? none of those numbers are on the HughesNet HT1100

New Poster

Re: Slow or absent signals

New Poster

Re: Slow or absent signals

New Poster

Re: Slow or absent signals

New Poster

Re: Slow or absent signals

upload is very slow

https://testmy.net/db/5wjyUTZ9d