cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

1000 modem replaced with 1100 modem. Same problem

Sophomore

1000 modem replaced with 1100 modem. Same problem

I am still having problems with service constantly going out or not being able to maneuver on the net. As suggested, my 1000 modem was updated to the 1100modem. Hughesnet tech came out as authorized by Hughesnet and said my dish was out of line. He moved it from "80 something to 100 something". Could the dish be that much out of align? That's all he did. within one hour of him leaving, two lights went off on the new modem. That was what was happening with the 1000 modem. Since then, this modem is constantly going not working, only showing 3 lights on the modem. I have to unplug the modem and start all over. This morning I got up at 5:30 am. Modem worked for a little while. went off. Unplugged it started back up. Worked for a little while longer, went out again. Checking the control panel, I have either the red light showing or the yellow light (web acceleration not working). This is the same problem I was having with the 1000 modem. What is going on? I spend more time unplugging and waiting for modem to work so I can even do anything on this system. What is causing this system to constantly go down? Another problem also which another matter is the RMA status of the pold modem. I received an email stating my old modem has not been received at the factory, I have the UPS receipt stating the package was received on 7/17/15 at 10:44 signed by LY. RMA 301726064. I need help please. Nancy Moore,
11 REPLIES 11
Sophomore

Re: 1000 modem replaced with 1100 modem. Same problem

Hi Bill

I am very familiar with the procedure you are talking about. That is what I have been doing, unchecking, rechecking,  resetting etc.  This will work for awhile, then when the internet goes back down,  I check the status of the modem and I have the yellow light or just like this morning I had the red light.  I don't understand why I am still having this problem. This is the same problem I was having with the 1000 modem but I think this 1100 is worse.  Thanks for your quick response. You and I communicated earlier this month when I was having the yellow light status on the 1000 modem.  I hope you have a great day and weekend.   Nancy
Moderator
Moderator

Re: 1000 modem replaced with 1100 modem. Same problem

Hi Nancy,

Welcome back, thank you for the update. I'm sorry to hear this, I'll pull up your account and run some new diagnostics and see what could be the matter. Your patience and cooperation are much appreciated.

Thanks,
Liz
Please create a new thread in the community if you have a question or need help. Unsolicited Private Messages may not get replies.
Moderator
Moderator

Re: 1000 modem replaced with 1100 modem. Same problem

Hi Nancy, 

I see there was a huge spike in dropped packets from the modem, so I'll send another HT1100 your way. As for your RMA status, could you please provide me with the UPS tracking number? 

Thanks,
Liz
Please create a new thread in the community if you have a question or need help. Unsolicited Private Messages may not get replies.
Sophomore

Re: 1000 modem replaced with 1100 modem. Same problem

Hey Liz

I have been out, but when I got home, modem just had one light on.  Finally, after unplugging it, plugging it back in, unplugging then plugging it back in all lights came up. Hopefully I can get all this typed before it dies again!     The tracking number for the modem sent back is    1Z6W37599002523412.      Nancy
Moderator
Moderator

Re: 1000 modem replaced with 1100 modem. Same problem

Thanks Nancy, that helps. I wanted to make sure this was noted in your account so you're not charged for any Unreturned Equipment Fees.

Again, I'm sorry to hear the modem I initially sent is still not helping, I hope this new one does. Please let me know how it goes.

Thanks,
Liz
Please create a new thread in the community if you have a question or need help. Unsolicited Private Messages may not get replies.
Sophomore

Re: 1000 modem replaced with 1100 modem. Same problem

You may want to check your cables too. I was having what I thought was a problem with the modem and it turned out the cable from my modem to my router was bad.
Assistant Professor

Re: 1000 modem replaced with 1100 modem. Same problem

Good advise! The wires in LAN cables are very small and very brittle, doesn't take much bending or constant stress for them to break and make intermittent connection.
Assistant Professor

Re: 1000 modem replaced with 1100 modem. Same problem

True Bill, but I always try another cable when having problems. Still think it is good advise for general troubleshooting.
Sophomore

Re: 1000 modem replaced with 1100 modem. Same problem

I am still alive, holding my breath. Thanks for the comments all. The cables were changed out when I got this new modem.  We did not notice any wear or tear on the ends or the wire. Hopefully it is just a bad modem and I look forward to trying out another one!  Will keep everyone posted .  Have a good weekend all. Nancy